BIO

Bogdan Chiorean – Personal Trainer. Am inceput sa fac sport la varsta de 6 ani cu antrenor sportiv, medic si nutritionist. In 1993 nutritia, hidratarea si antrenamentele erau total diferite, nu stiam de prafuri izotonice, batoane energizante, gadgeturi cu gps si incaltaminte pe pronatie. Stiam ca daca intarzii la antrenament voi fi pedepsit si va rog sa ma credeti ca nu tin minte sa fi fost pedepsit pentru asa ceva. Spre fericirea mea bunicul meu era antrenor de gimnastica si antrenor de fotbal, am avut parte de o viata sportiva excelenta, am invatat sa iubesc sportul, sa faca parte din viata mea cotidiana, am invatat sa fiu ordonat si cuvantul care sa ma caracterizeze sa fie disciplina.

In 1998 am participat pentru prima data la un concurs de inot (100 m bras)  unde am iesit pe locul 3 si am fost foarte dezamagit dar asta m-a ambitionat sa muncesc mult mai mult. Am combinat inotul cu alergarea si bicicleta, era tot ceea ce faceam, alergam cate 4-5 kilometri pe zi si pedalam pana seara tarziu. In 1999 am primit prima bicicleta de viteza, o Triestina din aluminiu cu care am parcurs nu mai putin de 7500 kilometri la acea varsta. Mergeam cu baieti de 30 ani pe munte cu bicicleta MTB si de foarte multe ori reuseam sa tin pasul cu ei. La varsta de 14 ani am luat bicicleta, m-am urcat in tren si am plecat de la Cluj la Brasov, am pornit din Brasov spre Cluj sunt aproximativ 300 kilometri, am ajuns noaptea la 2 in Cluj am luat o bataie groaznica de la tata dar a fost ziua in care am inteles ca asta am sa fac toata viata, sa duc o competitie cu propriile limite. Putin dupa varsta de 18 ani am vrut sa ies din tiparul clasic de maraton si am inceput sa alerg ultra distante, sa inot peste 3,5 kilometri si sa pedalez peste 600 kilometri.

In 2014 am primit un telefon de la un prieten care ma ruga insistent sa îi pregatesc baiatul pentru academia de politie, conditia lui fizica fiind praf. Initial nu am stiut ce sa-i raspund dar am fost de acord, nu mai antrenasem pe nimeni, nici nu ma gandeam la asa ceva. Am lucrat cu baiatul 6 saptamani dupa care s-a prezentat la probele fizice la Alba Iulia si cand m-a sunat sa imi multumeasca (punctaj maxim) am ramas fara cuvinte, viata mea lua o intorsatura destul de mare, de la elev, am trecut la profesor si asta m-a facut sa prind o foarte mare putere si incredere in propriile forte. Am inceput sa pregatesc tineri pentru diferite competitii: semi maraton, maraton, ultra maraton, maraton montan… eu alerg intr-un an minim 3500. kilometri si pedalez minim 34.000 kilometri. Am fost pregatit  multi ani de oameni cu multa experienta si oameni care au pus multa pasiune cand mi-au explicat ce inseamna sportul, cum se abordeaza si cum se face corect sportul, pentru ca sportul facut dupa ureche poate sa dauneze, grav. Pana acum am avut aproximativ 100 elevi care au avut evident si rezultate. Am si elevi preferati care au dat dovada de o putere de caracter rar intalnita, Nina Yamana nutritie,  Visinescu Roxana pentru psihic deosebit de puternic si Stoica Octavian Ștefan  absolut tot, nutritie, hidratare si antrenamente technice.

Am ales sa ma orientez spre aceasta latura pentru ca o fac cu multa pasiune, imi dedic timpul si toate cunostintele pentru ca impreuna sa invingem ! Fie ca este vorba de nutritie, hidratare, alergare, inot sau ciclism te pot ajuta sa excelezi in ceea ce faci. Sunt specializat pe ultra-distante, am avut langa mine un mare ajutor (mama mea care este medic) de la care am invatat absolut toata anatomia corpului, am absolvit un curs de anatomie la institutul Dante Aligheri din Florenza, am facut un curs baza despre toate oasele din corp, structura fizica si biomecanica corpului. Am invatat corpul uman de la celula la cele mai banale probleme cu care se intalneste un sportiv: dureri de genunchi, intepaturi si sunete ciudate la incheieturi. Toate aceste lucruri le aveam actualizate la zi cand am luat hotararea sa antrenez persoane, asa ca am considerat un avantaj. Am inceput un curs intensiv cu FIF (Federatia Internationala Fitness) care urma sa imi elibereze un atestat de Master Coach, Personal Trainer, dar dupa 7 ore de teorie mi-am dat seama ca profesorii care predau nu alergasera nici macar un ultra asa ca era imposibil sa imi explice ce inseamna ultra maraton de peste 100 kilometri daca el nu a facut asa ceva in viata lui, am abandonat acel curs cu toate ca a costat foarte multi bani.